Григор Димитров отново загуби от Надал

OFFNews 18 април 2019 в 17:45 2030 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи участието си на турнира Мастърс в Монте Карло още в 1/8-финалите. Българинът отстъпи с 4:6, 1:6 пред испанската мегазвезда Рафаел Надал в повторението на миналогодишния полуфинал.

Двубоят си приличаше много с този отпреди една година - българинът игра добре в първия сет, но след това във втория допусна две грешки и рухна, а Надал записа 12-ата си победа в срещите помежду им.

Димитров изигра впечатляващ първи сет, като показа отлична игра на бекхенд, а в края липсата на късмет се отрази на нивото му. И двамата тенисисти не показах високо ниво на първи сервис, което беше другия ключов момент в мача. По традиция Григор направи няколко изключителни отигравания за ценители, които могат да претендират за номер 1 през деня в Монте Карло.

Световният номер 1 Новак Джокович също се класира за четвъртфиналите, след като надигра категорично Тейлър Фриц в два сета – в отделните части 6:3, 6:0. За 1/4-финалите се класира и аржентинецът Гуидо Пея, който отстрани Марко Чекинато в три сета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови