Григор Димитров отново загуби в първи кръг

OFFnews 06 август 2019 в 00:15 1987 0

Кошмарната 2019 година за Григор Димитров продължи и на турнира от сериите “Мастърс” 1000 в Монреал, Канада. Българинът отново загуби още в първи кръг от стария си познайник Стан Вавринка в два сета - 4:6, 4:6. Това бе четвърто поредно поражение на Гришо от швейцареца и общо шесто в десетте мача помежду им. Хасковлията отпада в първи кръг за четвърти път в последните пет турнира, в които взе участие. Освен това балансът му през годината е отрицателен - 12 победи и 14 загуби.

В първия сет Димитров допусна ранен пробив още третия гейм, а след това така и не успя да го върне и Вавринка се наложи с 6:4 в своя полза.

Вторият сет започна с нов пробив за швейцареца, но българинът веднага го върна. В третия гейм обаче Гришо за втори път се пропука при своето подаване и отново Стан взе инициативата в двубоя и не я изпусна до самия край, като и вторият сет отиде в негова полза с 6:4 и така той спечели и мача.

Българинът допусна шест двойни грешки, а Вавринка впечатли с отличен сервис и 12 аса. Във втория кръг швейцарецът ще се изправи срещу Карен Хачанов, който започва директно от тази фаза на надпреварата. След това поражение пък Григор Димитров ще изпадне извън топ 70, като виртуално в момента се намира на 74-ата позиция в ранглистата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови