Григор Димитров отстъпи едно място в ранглистата

OFFNews 23 септември 2019 в 10:24 2533 0

Григор Димитров регистрира леко отстъпление в световната ранглиста. След великолепното си представяне на US Open, с което се завърна в Топ 25 на света, сега той отстъпи с една позиция в новата класация на АТР.

През изминалата седмица българинът не участва в турнири и не успя да увеличи актива си, който е от 1432 точки. Той беше прескочен от французина Лука Пуй, играл на полуфинал на надпреварата в Метц.

През тази седмица Димитров подновява участията си в турнири след кратката почивка. Той заменя Северна Америка с Азия и започва участието си на турнира в Ченду. Там е четвърти поставен в схемата, което означава, че стартира директно от втория кръг.

Там Гришо ще срещне победителя от мача между Дан Еванс и Ян Бай. При силно представяне и евентуално спечелване на титлата в китайския град, българинът може да се надява дори на завръщане в Топ 20 на света, но това зависи и от представянето на тези пред него.

Иначе лидер продължава да бъде Новак Джокович с 9865 точки, само с 640 повече от най-близкия си преследвач Рафаел Надал. Роджър Федерер е трети със 7130 точки. Даниил Медведев, който спечели надпреварата в Санкт Петербург, вече има 5305 точки на четвъртата позиция.

По-нататък в Топ 10 следват Доминик Тийм, Александър Зверев, Стефанос Циципас, Кей Нишикори, Карен Хачанов и Роберто Баутиста-Агут.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови