Григор Димитров отстъпи на американски квалификант в Мадрид

OFFNews 06 май 2019 в 19:54 1986 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи още на старта на турнира от сериите Мастърс 1000 в Мадрид, след като загуби от Тейлър Фриц с 6:7 (8), 6:7 (4).

Младият американец демонстрира железни нерви, с което заслужено стигна до успеха. Това беше първи двубой между двамата, а българинът пропусна страхотната възможност да излезе срещу световния номер 1 Новак Джокович във втори кръг.

Димитров трябваше да спасява възможност за пробив още в първия гейм на мача. Гришо се справи след отличен сервис, а след това два още два добри начални удара, за да приключи гейма. Фриц взе далеч по-лесно подаването и продължи да затруднява съперника си, но Димитров успяваше да се справя. Българинът първи проби в срещата и поведе с 4:2 гейма в първия сет, но допусна моментален брейк и съответно изравняване на резултата. 

Във втория гейм от втория сет 21-годишният американец постигна пробив и поведе с 3:0, но Гришо на свой ред спечели подаването на своя съперник и намали изоставането си до 3:4. Резултатът отново стана 6:6, а намиращият се на 57-мо място в световната ранглиста Фриц поведе с 5:2 в тайбрека, за да спечели със 7:4.

Все пак Димитров остава в турнира при двойките. Той и Карен Хачанов предстои да срещнат в следващите дни Доминик Тийм и Диего Шварцман.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!