Григор Димитров помете испански ветеран и се класира за третия кръг в Маями (видео)

OFFNews 23 март 2019 в 22:11 2379 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се завърна по най-добрия начин след двумесечното отсъствие заради контузията в рамото и победи категорично испанския втеран Фелисиано Лопес с 6:1, 6:3 за скромните 59 минути игра. Така българинът се класира за третия кръг в турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями.

В спор за място на 1/8-финалите Димитров ще се изправи срещу австралиеца Джордан Томпсън, който постигна изненадващо категоричен успех срещу руснака Карен Хачанов – 6:2, 6:3.  

Иначе Гришо демонстрира великолепна форма и буквално помете Лопес в първия сет. За кратко време той проби във втория и шестия гейм, като всичко на всичко даде само гейм на испанския си противник.

Вторият сет започна равностойно, но Григор отново показа, че е по-добрият от двамата и в петия гейм проби за 3:2. След това българинът с лекота успя да затвърди пробива и да увеличи аванса си. С пробив в деветия гейм, втори във втория сет за него, Димитров довърши клетия си противник.

Това бе шести двубой между двамата и четвърта победа за българина.

Припомняме, че това е едва третия турнир за Гришо за годината. През януари той достигна до четвъртфиналите в Бризбън и 1/8-финалите на турнира от Големия шлем Открито първенствот на Австралия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови