Григор Димитров преодоля квалификациите в Женева

OFFNews 19 май 2019 в 16:51 1813 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров преодоля квалификациите на турнира от сериите ATP 250 в Женева. 28-годишният българин преодоля във втория кръг на пресявките италианеца Томас Фабиано със 7:5, 6:3 след 90 минути на корта.

Така Григор постигна втора победа в кариерата си над този съперник, след като по-рано през сезона го надигра и на Откритото първенство на Австралия.
Григор започна убедително и стигна до точка за пробив още в първия сервис гейм на италианеца, на световният №100 се измъкна.

Фабиано проби Григор в петия гейм и поведе с 3:2. Осмият гейм продължи 10 минути и завърши с връщане на пробива и равенство 4:4.

Григор поведе с 6:5, а Фабиано отрази три сетбола. Българинът обаче успя да затвори сета със 7:5. Във втората част Григор заигра вдъхновено и поведе набързо с 3:0, а след това стигна до мачбол с 5:2.

Италианецът се справи с опасността, а след това поведе с 40:30, когато Григор сервира за победата. Българинът отрази точката за пробив, а след това и втори брейкбол и в крайна сметка затвори мача.

Следващият му съперник ще бъде аржентинеца Федерико Делбонис, като срещата ще е от първи кръг. До момента двамата са се срещали два пъти, като и двете победи са за Димитров- през 2015-а и през 2016-а година. Делбонис играе с лявата ръка, в момента е на 78-о място в световната ранглиста. Срещата между двамата е утре на централния корт в Женева, като ще започне не преди 19.00 часа българско време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови