Григор Димитров прескочи 203-сантиметров поляк в Стокхолм

OFFNews 19 октомври 2017 в 21:31 4135 1

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров постигна чиста, но трудна победа срещу 141-ия в световната ранглиста 203-сантиметров Йежи Янович - 7:5, 7:6(5) за 1 час и 38 минути в двубой от втория кръг на турнира в Стокхолм.

Поставеният под номер 1 в схемата българин вече игра два пъти тази година срещу поляка, който мина през квалификациите в шведската столица, като в София го победи трудно, а в Щутгарт допусна поражение. На четвъртфиналите Григор излиза срещу Миша Зверев, когото вече победи два пъти през сезона – в Ротердам и Монреал.

Първи сет

Двамата тенисисти набързо взеха първите си сервис-геймове, но в третия гейм Григор направи две поредни двойни грешки, но след това се поправи с мощни подавания.

Надстрелването продължи до края на сета, като Димитров се утвърди като сериозен водач по отношение на асовете - 7:1 за 5:4 в геймовете. Първата ни ракета имаше предимство при ретурите, но в по-дългите разигравания (3-4 удара) не успяваше да наложи необходимото преимущество.

При 6:5 и последен сервис-гейм на поляка за първи път Григор стигна до точка за пробив, и то просто пращайки дълбоки блок-ретури в половината му, при което Янович четири пъти прати кълбото в мрежата и предаде сета в последния момент.

Втори сет

Началото на втората част се различаваше от първата. Посрещащите правеха повече точки и влизаха в по-дълги разигравания. При 1:1 и сервис на Григор се стигна до 15-40, но Димитров не трепна и с шампионско спокойствие отрази брейкболовете, за да вземе впоследствие и гейма.

Надлъгването продължи до 3:2, когато Григор стигна до 0-30 с поредния си забележителен минаващ форхенд в движение. Впоследствие се стигна и до точка за пробив след чудесна защита от страна на Димитров, но Янович я отрази и изравни на 3:3. След неуспешните брейкболове за двамата в сета някак напълно нормално частта влезе в тайбрек. В него Григор постигна минипробив при 4:2, след което закономерно стигна до 7:5 и победа в сета и мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови