Григор Димитров приключи участието си в Мелбърн

OFFNEWS 20 януари 2019 в 07:42 3199 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи участието си на Откритото първенство на Австралия. Българинът беше спрян на 1/8-финал от американеца Франсис Тиафо след четирисетова битка на корта, като дребни грешки му попречиха да продължи напред. В крайна сметка за статистиката Григор загуби след 5:7, 6:7 (6), 7:6 (1), 5:7 за 3 часа и 43 минути игра.

Мачът тръгна много равностойно, като в първия сет най-добрият български тенисист пропусна да пробие съперника си във важния 7-и гейм, когато поведе 40:0 и имаше общо четири възможности да го затвори. 21-годишният американец проби още в следващия гейм, а Гришо успя да върне пробива за 5:5. Веднага след това обаче Тиафо отново проби и след това затвори сета със 7:5 на свой сервис.

Във втория сет Григор успя да вземе отново гейм на подаването на съперника, но още в следващия гейм допусна да му бъде върнат пробивът. Така двамата стигнаха до тайбрек, който се развиваше много добре за българина - поведе с 5:2, а след това имаше 3 сетбола при 6:3. Димитров обаче допусна Тиафо да направи пет поредни точки и загуби и втория сет с 6:7 (8). В третия сет първи до пробив стигна 21-годишният американец, който поведе с 4:2. Григор обаче веднага върна пробива и до края на сета изглеждаше убедително, докато Тиафо сякаш започна да изпитва физически проблеми. В тайбрека българинът не остави никакви шансове на Тиафо и го размаза 7:1. 

Dмериканецът видимо отпадна физически и започна да играе рисковано с цел да избягва дълги разигравания. Той се стремеше да завършва бързо, като грешеше много често. Това даде сериозно предимство на Григор, но въпреки това той сам си създаде проблеми в четвъртия гейм, когато след двойни грешки едва спаси пробива. През останалото време той сервираше безупречно, като подлагаше на натиск сервиса на съперника си.

За съжаление Димитров се пропука в 11-ия гейм. Ударите на Тиафо влизаха, а Григор не можеше да вкарва първия си сервис. Пробивът се оказа фатален. В последния гейм нервите на Григор не издържаха и той се предаде след 3 часа и 43 минути на корта, а Тиафо получи най-прекрасния подарък за днешния си 21-ви рожден ден - 1/4-финал в Мелбърн, където негов съперник ще бъде победителят измежду Рафаел Надал и Томаш Бердих.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови