Григор Димитров приключи участието си в Женева

OFFNews 21 май 2019 в 17:40 2220 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отстъпи пред аржентинеца Федерико Делбонис с 6:1, 4:6, 2:6 в първия кръг на турнира от сериите АТР 250 в Женева.

Българинът, който стартира в квалификациите по съвет на треньора си Андре Агаси, започна отлично срещу шестата ракета на Аржентина. Димитров сервираше безупречно, а с хубави ретури и точни разигравания той успя да направи два пробива и след 16 минути водеше с 5:0 гейма.

Делбонис успя да вземе гейм, но хасковлията бързо си взе подаването и след 23 минути затвори частта с 6:1.

Във втория сет аржентинецът се оттегли на първата почивка с лек аванс от 2:1, след като и двамата тенисисти печелеха уверено геймовете, в които притежаваха сервиса. В следващите минути играта продължаваше гейм за гейм без точки за пробив, въпреки че Григор с три поредни точки от 40:0 се задържа в петия гейм, но сервиращият аржентинец се измъкна и излезе напред при 3:2. Последва тежък сервис-гейм за Димитров и първите два брейкпойнта в срещата бяха в полза на Делбонис при 15:40. Още първата точка бе реализирана и аржентинецът поведе с 4:2.

Следващият гейм се превърна в гладиаторска битка, в която 28-годишният хасковлия първо имаше две поредни точки за пробив при 15:40, а след това отрази няколко геймбола за 5:2. Димитров си извоюва и трети брейкпойнт, който успя да реализира след удар в аут на аржентинеца. След това двамата тенисисти си размениха по един бърз гейм и при 4:5 Димитров трябваше да сервира за оставане в сета. В десетия гейм Димитров водеше с 30:15, когато направи двойна грешка, а после бе разминат на мрежата за 30:40 и това означаваше сетбол за Делбонис. В следващото разиграване Григор допусна непредизвикана грешка от форхенд и втората част приключи.

Решаващият трети сет започна обнадеждаващо за Григор, който успя да пробие още в самото начало. Последва обаче слаб сервис-гейм на Григор и рибрейк - 1:1. До трети пореден пробив в третия сет не се стигна и аржентинецът излезе напред в резултата - 2:1. Четвъртият гейм се разви по кошмарен начин за Димитров, който водеше с 40:0, но въпреки това допусна обрат и нов пробив, а не след дълго авансът на Делбонис набъбна на 4:1.

Българинът спря серията на съперника с гейм на нула за 2:4, но това бе и всичко, което успя да стори. Следващите два гейма бяха спечелени от аржентинеца, като двубоят приключи със сбъркано от Григор воле и след двете победи в квалификациите, днес Димитров претърпя ново поражение, въпреки че взе убедително първата част.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови