Григор Димитров проби на 1/2-финалите в Лондон

OFFNews 15 ноември 2017 в 17:18 8589 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава с феноменалното си представяне при дебюта си на финалите на АТР в Лондон.

Българинът постигна втора победа в група "Пийт Сампрас", след като победи с 6:0, 6:2 белгиеца Давид Гофен и си осигури място на полуфиналите.

В първия си мач в турнира Димитров се справи с австриеца Доминик Тийм. Следващата среща на българина е в петък с испанеца Карлос Кареньо Буста, който замени като резерва отказалия се негов сънародник Рафаел Надал.

Успехът на Димитров е общо четвърти над Гофен и трети през тази година - другите бяха на Australian Open 2017 (четвъртфинал), АТР250 в София 2017 (финал) и US Open 2014, като единственото поражение е в три сета на четвъртфинал в Ротердам.

Първи сет
Григор започна изключително силно и мотивирано и в първия сет сякаш беше сам на корта. Той проби сервиса на Гофен и поведе с 2-0, а след това затвърди брейка и покачи на 3-0. Това сякаш сломи Гофен, който изпадна в пасивна позиция. В четвъртия гейм белгиецът се оказа в ролята на догонващ, но в крайна сметка Григор постигна втори пробив и поведе с 4-0. Безмилостен Григор поведе при подаването с 5-0, а след това довърши започнатото и взе сета с 6–0.

Втори сет
Очакванията, че Гофен ще отговори на предизвикателството, не се оправдаха. Димитров поведе след своя сервис гейм, а след това постигна пробив. Белгиецът оказа съпротива в третия, но не съумя да върне пробива. Гофен успя да спечели за първи път свой сервис гейм за 1:3, след това се раздаде напълно, но отново загуби. Григор вдигна нивото, а в осмия гейм заслужи мачбол при сервис на Гофен, но белгиецът се спаси. При втората си възможност Димитров отново не успя, но при третия мачбол беше безпогрешен - 6-2, гейм, сет и мач.

На 1/2-финалите българинът ще играе срещу втория от група "Борис Бекер", като това ще бъде някой измежду Александър Зверев и Джак Сок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови