Григор Димитров с експресна трета победа в Лондон

OFFNEWS 17 ноември 2017 в 23:27 8613 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава с изумителното си представяне при дебюта на финалите на АТР в Лондон.

Българинът постигна трета победа в група "Пийт Сампрас", след като за час преодоля съпротивата над испанеца Пабло Кареньо Буста с 6:1, 6:1.

Съперникът на Димитров се включи като резерва в надпреварата, след като сънародникът му Рафаел Надал се отказа заради проблеми с коляното.

В събота от 22 часа Григор излиза в спор за място на финала срещу американеца Джак Сок. Преди това в другия полуфинал ще се изправят Роджър Федерер и Давид Гофен.

Срещу Кареньо Буста 26-годишният българин не срещна никакви проблеми, игра разнообразно, като не позволи в нито един момент да има някаква интрига.

"Наслаждавам се на тази седмица. Усещането е прекрасно. Харесвам много централни кортове и благодаря на страхотните фенове. Мачът със Сок ще е много труден. Джак играе страхотен тенис в последния месец. Има всички оръжия да победи всеки.

Аз ще играя своята игра и ще видим какво ще стане, когато се върна утре вечер тук", коментира Григор Димитров, който има възможност да завърши годината като номер 3 в света. За целта той трябва да победи Сок, а Федерер да се справи с Гофен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови