Григор Димитров с трудна победа на "Куинс Клъб"

OFFNews 23 юни 2017 в 19:25 2294 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи, макар и трудно, руския талант Даниил Медведев в четвъртфиналите на турнира в трева Aegon Championships в "Куиънс Клъб" с награден фонд 1 836 660 евро, но се класира за битката за финалите.

Българинът спечели мача с 6:3, 3:6, 6:3, като може да съжалява, че не приключи битката в два сета. Съперник на Григор в полуфиналите ще бъде  победителят от мача между Томаш Бердих или Фелисиано Лопес

Още преди началото на двубоя стана ясно, че руснакът има физически проблеми. Той изпита болки в рамото при загрявката и се наложи намесата на физиотерапевт, което отложи началото на двубоя.

Григор с право подсказа на съдията на стола, че трябва да бъде назначен медицински таймаут. Точно това се случи и руснакът получи официални три минути време да бъде третиран.

Вчера 21-годишният Даниил Медведев отстрани измъчвания от контузии в последните два сезона австралиец Танасе Кокинакис с 6:2, 6:2, а ден по-рано Григор направи обрат срещу френския ветеран Жулиен Бенето с 4:6, 6:3, 6:4.

Роденият в Москва Медведев участва в турнира с "уайлд кард".

Високият 198 см и тежащ 80 кг руски тенисист е считан за една от бъдещите звезди в тура. Професионалист е от 2014 година и до този момент няма спечелена титла във веригата на АТР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови