Григор Димитров се класира за втория кръг в Ротердам

OFFNews 14 февруари 2018 в 17:07 10084 0

Напук на преумореното му рамо най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи японеца Юичи Сугита с 2:0 сета - 6:4, 7:6(5) и се класира за втория кръг на турнира в Ротердам от АТР 500. 

Българинът изигра много добър първи сет с един пробив, който направи разликата в първата част, а хасковлията осъществи брейка във възможно най-подходящия момент - в 10-ия гейм.

Втората част започна лошо за Димитров, който допусна пробив в третия гейм, след което Сугита затвърди за 3:1. Японецът поддържаше преднината си и при 5:4 в своя полза сервираше за изравняването на сетовете, но Димитров успя да върне брейка.

Българинът вдигна оборотите и така се стигна до тайбрек. Димитров допусна минипробив още в първата си точка, но успя да го навакса веднага. След уинър, кацнал на линията, Григор проби за 4:2, а малко по-късно подпечата победата си.

Във втория кръг световният №5 ще се изправи срещу сърбина Филип Крайнович, който игра финал на мастърса в Париж през 2017 година.

Двамата са се срещали три пъти, като и в трите случая победител е бил Григор. За последно те играха на клей - в Монако през 2016-а, когато българинът се наложи с 6:3 6:2.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews