Григор Димитров се завърна на победния път

OFFNEWS 10 февруари 2020 в 22:43 2171 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се завърна на победния път, след като надигра поставения под номер 8 канадец Денис Шаповалов с 6:3, 7:6 (3) в първия кръг на турнира в Ротердам.

Следващият съперник на Димитров, който преди две години игра финал в Ротердам срещу Роджър Федерер, ще бъде излъчен от мача във вторник между Феликс Оже-Алиасим и Ян-Ленард Щруф.

Първият сет започна по най-добрия възможен начин за Димитров. Той първо отрази два брейкбола за Шаповалов в началния гейм, след което канадецът допусна три двойни грешки, загуби собствения си сервис за 0:2 и това го разконцентрира до края на сета.

Димитров задържа преднината до края на първия сет, а вторият премина без пробиви до тайбрека. Той започна с два минибрейка до 2:2, а следващите три точки бяха в полза на българина и така той се сдоби с нужния аванс за победа.

Шаповалов върна една от точките с бомбен сервис, но Димитров взе следващия сервис на канадеца и си заслужи три мачбола. Той се възползва още от първия на собствен сервис и сложи край на мача след точно 91 минути игра. Така българинът прекъсна серията от две поредни загуби.

Миналата седмица първата ни ракета отпадна още след дебютния си мач в Монпелие след поражение срещу Грегоар Барер, а във втори кръг на Australian Open загуби в пет сета от Томи Пол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови