Григор Димитров смачка японеца в Синсинати, с шанс е за финалния Мастърс (видео)

Българинът излиза в полуфинал срещу Джон Иснър не преди 21,00 ч. наше време

OFFNews 19 август 2017 в 08:25 4530 1

Григор Димитров мина като влак до полуфиналите на "Мастърс 1000" в Синсинати. Българинът, който отново играе блестящ тенис, размаза японеца Юичи Сугита с 6:2, 6:1 в един от най-добрите си мачове през сезона.

Нашето момче изравни постижението си в надпреварата от миналата година, когато отстъпи в оспорван мач на Марин Чилич в полуфинала. До момента в кариерата си Димитров няма участие на финал в надпревара от толкова висока категория.

Следващият съперник на Гришо е американецът Джон Иснър, който победи в два сета сънародника си Джаред Доналдсън. Дотук Иснър е спечелил единствения с българина. Направи го през 2015-а в Маями. Иначе програмата определи двачата да излязат не преди 21,00 часа българско време.

Победата осигурява място на Димитов в топ 8 на поставените на Откритото първенство на САЩ. Всичко това е благодарение на факта, че Григор изпревари Анди Мъри САМО в годишната ранглиста само за 2017 и е осми.

Контузиите на Новак Джокович и Стан Вавринка, които ги вадят до края на сезона, увеличават страхотно шансовете на Григор да играе на финалния "Мастърс". Ще бъде великолепно да се случи!

Гришо стартира годината феноменално - спечели титлите в Бризбейн и в София, игра полуфинал на Откритото на Австралия. После формата му падна, но сега отново е под пара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови