Григор Димитров срещу Стан Вавринка в първи кръг в Монреал

OFFNews 03 август 2019 в 11:35 2040 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще започне участието си на Мастърса в Монреал срещу Стан Вавринка. Това определи жребият за Rogers Cup, който бе теглен днес.

Много от тенисистите, които бяха заявили участие в надпреварата, се отказаха и българинът, който е 57-ми в световната ранглиста, намери място в основната схема на надпреварата, в която първоначално беше трета резерва.

Българинът изостава в мачовете срещу Вавринка. Балансът е 4:5 победи в полза на швейцареца. В последните 3 мача срещу Вавринка Григор записа загуби.

За последно те се изправиха един срещу друг на "Ролан Гарос". Тогава срещата се проточи и беше изиграна в два дни. В крайна сметка българинът загуби с 6:7 (5), 6:7(4), 6:7(8).

Последният успех на Григор над Вавринка е на Мастърса в Синсинати преди три години, като тогава той постигна четвърти пореден успех над Стан. На хард балансът е 2-1 в полза на швейцареца.

Димитров има да защитава 180 точки от турнира в Монреал, след като през миналата година игра на четвъртфинал.

При победа над Вавринка, българинът ще срещне Карен Хачанов, който влиза в схемата директно във втори кръг.
За последно българският тенисист игра в Лос Кабос. Той победи в първия кръг Стив Джонсън, но след това загуби от Гуидо Пея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!