Григор Димитров тръгна нагоре преди сезона на трева

OFFNews 17 юни 2019 в 11:07 1434 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров вече е 45-и в света, като отбелязва прогрес с едно място спрямо миналата седмица, когато не игра.

Причината за възхода му е спада на французина Ришар Гаске, който губи 12 позиции. В момента активът на Григор е непромененен - 997 точки. Лидер е Новак Джокович с 12 715. Утре българинът стартира сезона си на трева в Куинс, където спечели титлата преди пет години, а има и два полуфинала.

Той ще играе с първия кръг с канадския талант Феликс Оже-Алиасим. В навечерието на турнира българинът даде интервю пред официалния сайт на надпреварата.

"Пожелавам си – предвид последните няколко месеца – отново да мога да кажа, че се връщам към формата, която търсех. Вълнувам се. Всеки път, когато сезонът на трева наближи, е вълнуващо. Пристигнах тук малко по-рано с цел да се подготвя. Ще карам мач за мач, ще опитам да играя добър тенис.

Във физическо отношение се чувствам по-добре, затова ще опитам да използвам това като преимущество. Участвам в Куинс Клъб, откакто се помня, откакто станах професионален тенисист. Винаги идват много хора тук, атмосферата е страхотна. Това е да играеш на тревен корт – опитваше да извлечеш максимума всеки ден. Времето през последните дни беше малко тежко, но всяка минута, която успях да прекарам на корта, означава много за мен.

View this post on Instagram

Keep up! @lindseyvonn ???????? Thank you @lamborghini and @ogaracoach for keeping me in 1st place ????

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on

Абсолютно имах нужда от мачове като тези срещу Марин Чилич и Станислас Вавринка на „Ролан Гарос”. Особено от този срещу Марин – излязох да играя, знаейки че вече имах доста часове на корта зад гърба си. Всъщност бях малко уморен, защото преди това не бях играл чак толкова много мачове.

Тренирах много, да, но това беше различно – трябваше да натисна в двубой срещу толкова качествен играч. Да спечеля значеше много за мен. Срещу Стан имах доста възможности, но просто нещата не се развиха по мой вкус. Трябва да продължа с преследването на резултатите и те ще се върнат.

Познавам се със Щепанек от известно време и имах нужда от нещо неортодоксално в сравнение с това, към което бях свикнал. Просто исках отново да яхна коня, образно казано.

Исках да се върна към корените си, към това, на което съм способен и в което съм добър. С Радек просто бяхме на една вълна и скоро започнахме да работим по елементи, които, надявам се, че ще можем да вкараме в мачовете”, коментира Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!