Григор Димитров вече е 29-и в света

OFFNews 21 октомври 2019 в 10:29 1332 0

Снимка Instagram

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отстъпи с две позиции и вече заема 29-то място в световната ранглиста при мъжете.

Спадът не се дължи на загуба на точки през последната седмица, тъй като през миналия сезон той не взе участие в официални мачове, а през този отпадна на старта в Стокхолм.

Българинът се свелече в класирането заради прогреса на Андрей Рубльов и Денис Шаповалов. Руснакът скача с 9 места до №22 след титлата си в Москва, докато Шаповалов се изкачва със 7 позиции до №27 след титлата си в Стокхолм.

Димитров разполага с актив от 1432 точки и изпреварва с около 40 пункта скандалния австралиец и номер 30 в света Ник Кириос.

След днешното обновяване в ранглистата на АТР има само две промени в топ 10 на мъжкия тенис. Кей Нишикори дръпна с една позиция и от днес е осма ракета в света.

Руснакът Карен Хачанов, който бе детрониран в Москва, е девети след спад с едно място. Водач е Новак Джокович, следван от Рафаел Надал, Роджър Федерер, Данил Медведев и Доминик Тийм. 

Иначе Гришо днес ще започне участието си на турнира в зала във Виена. Българинът ще се изправи срещу преминалия през квалификациите Дамир Джумхур, а двубоят ще бъде на централния корт, с начален час не преди 18:30 българско време.

Това ще бъде четвърти дуел между двамата, като до момента българинът води с 3-0 победи. Ако спечели срещата, Димитров ще регистрира своята победа №300 в професионалния тур.

Победителят от двубоя ще се класира за втория кръг, където ще премери сили с Матео Беретини или Кайл Едмънд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови