Григор Димитров запази мястото си в Топ 20 в световната ранглиста

OFFNews 09 март 2020 в 10:34 1679 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров запази 19-ото си място в световната ранглиста. Поради липсата на турнири от календара през изминалата седмица няма сериозни размествания сред играчите и българинът остава с 1 850 точки.

Плановете на Гришо сериозно се объркаха, след като турнира от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс беше отменен заради коронавируса. Димитров беше от няколко дни там и тренираше с Кристиан Гро за надпреварата.

Втората ни ракета Димитър Кузманов бележи прогрес с едно място и вече е 317-и с актив от 128 точки. Александър Лазаров загуби 7 места и вече е номер 544, а Александър Донски регресира с шест позиции до №572. Младият талант Адриан Андреев загуби три места и се намира на 685-ата позиция.

Иначе сръбската суперзвезда Новак Джокович продължава да преследва рекорда на Роджър Федерер от 310 седмици на върха в ранглистата. Ноле вече 281-а седмица и е само на пет от втория по този показател Пийт Сампрас (286).

Докович и Рафаел Надал трябваше да пренесат битката за върха в Индиън Уелс, но очевидно феновете трябва да почакат. На трето място се намира Доминик Тийм, а Роджър Федерер е четвърти.

При жените скок направи Виктория Томова, която прогресира с 13 места до №130 в света. Софиянката дължи придвижването си нагоре заради титлата в Съндърланд и 1/8-финалът на WTA турнира в Лион.

Лидерка продължава да бъде Ашли Барти пред Симона Халеп и Каролина Плишкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови