Григор Димитров започва предпазливо 2020 година

OFFNews 02 януари 2020 в 11:33 2668 0

Григор Димитров и националите ни дадоха прескоференция преди старта на ATP Cup в Сидни. Първата ни ракета обясни, че няма да се подлага на допълнително напрежение и "да се хвърля" във всички турнири още в началото на сезона. Григор още внимава заради тежката контузия в рамото, която месеци наред му пречеше да играе пълноценен тенис в началото на 2019 година.

"Ще бъде година, която ще си спомням до края на живота ми", каза Гришо. "Тялото ми се чувства доста добре сега. Все още наблюдавам под лупа много голяма част от работата ми и от това, през което преминавам. Определям ритъма си по правилния начин", коментира първата ни ракета.

"Няма да прибързвам и да играя твърде много турнири в ранната фаза на сезона. Ще се грижа за тялото си. Това е приоритет номер едно", сподели световният №20.

"Очевидно, не се състезавах пълноценно в първите четири месеца от 2019 година и това постави пред мен много съмнения, изпаднах назад в ранглистата. Но в същото време бях способен да се възстановя, колкото се може по-бързо и сега се надявам, че съм в позиция, от която мога само да се подобрявам. Наистина ще се съсредоточа върху това", продължи Димитров.

Гришо влиза в ролята на играещ капитан за България на ATP Cup, а Димитър Кузманов открива надпреварата за нашите с Великобритания с двубой срещу Камерън Нори утре (3 януари). Мачът между вторите ракети на двете страни в турнира ще започне в 8:30 часа българско време, а след 10 часа на корта излизат Гришо и водещият състезател на британците Кайл Едмънд.

"Няма съмнение, че това е предизвикателство. Винаги ми е било мечта да бъда от другата страна и мисля, че да си треньор никога не е лесно. Не знам дали ще бъда добър треньор. Мога само да споделям опита си и виждането си с другите момчета", добави Гришо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови