Григор Димитров започва срещу аржентинец в Мелбърн

OFFNews 16 януари 2020 в 10:05 1827 0

Поставеният под номер 51 в световната ранглиста Хуан Игнасио Лондеро ще бъде съперник на звездата ни в тениса Григор Димитров в първия кръг на турнира от Големия шлем - Открито първенствот на Австралия.

Аржентинецът е на 26 години, а рекордът му в ранглистата е номер 50. При евентуална победа, във втория кръг Димитров може да се изправи срещу друг представител на южноамериканската държава - Леонардо Майер, който трябва да победи представителя на САЩ Томи Пол.

Световният номер 1 Рафаел Надал ще започне от първия кръг срещу боливиеца Уго Далиен, а във втория може да срещне Федерико Делбонис или Жоао Соуса. В третия кръг пред Матадора може да има препятствие в лицето на неговия сънародник Пабло Кареньо Буста.

Водачът в долната половина на схемата и настоящ носител на трофея Новак Джокович ще започне срещу германеца Ян-Ленард Щруф от първия кръг, а във втория ще се изправи срещу Татсума Ито или квалификант. В третия кръг сърбинът може да срещне Даниел Евънс или Макдоналд Макензи.

Роджър Федерер, който е трети при поставените, ще започне срещу Стив Джонсън от САЩ от първия кръг, а във втория кръг ще срещне Филип Крайнович или квалификант. Възможен противник в третия кръг за него е Хуберт Хуркач, Джон Милман или квалификант.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови