Григор Димитров започва срещу австралиец или квалификант в Бризбейн

OFFNews 30 декември 2017 в 13:42 7253 0

Защитаващият титлата си от турнира в Бризбейн Григор Димитров ще започне участието си в тазгодишното издание на турнира във втория кръг с двубой срещу представителя на домакините Джон Милман или квалификант.

Това отреди изтегленият жребий. Димитров е поставен под номер 1 в основната схема и ще почива в първия кръг, а ако преодолее втория, ще се изправи на 1/4-финал срещу един измежду Денис Шаповалов (Канада), Кайл Едмънд (Великобритания), Хьон Чун (Република Корея) или Жил Мюлер (Люксембург).

Евентуален съперник на Димитров в полуфиналите би могъл да бъде австралиецът Ник Кирьос, а в долната половина на схемата най-интересните имена са тези на Анди Мъри (Великобритания) и Милош Раонич (Канада).

Освен на сингъл, Димитров ще играе в Бризбейн и на двойки, а негов партньор ще бъде американецът Райън Харисън.

В първия кръг Димитров и Харисън ще имат за съперници бившият водач в световната ранглиста Лейтън Хюит и Джордън Томпсън, които участват с "уайлд кард". Наградният фонд на турнира в Бризбейн, който стартира в ранните часове на неделния ден, е 468 910 щатски долара.

Междувременно носителят на рекордните 19 титли от Големия шлем Роджър Федерер започна с победа новия тенис сезон. В първия си мач на турнира "Хопман къп", неофициалното световно първенство за смесени отбори, Федерер се наложи с 6:4, 6:3 над японеца Юичи Сугита.

В същото време бившият водач в световната ранглиста Новак Джокович отказа участие в предстоящия турнир в Доха, Катар. Сърбинът, който пропусна голяма част от предишния сезон заради травма в лакътя, аргументира решението си с продължаващото си възстановяване.

Джокович не е играл в последните 6 месеца, като последният му двубой бе на Уимбълдън. Проблемите поставят под сериозна въпросителна участието му и в Откритото първенство на Австралия, което започва на 15 януари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови