Григор: Контузията в рамото ми беше много коварна, но вече съм добре

OFFNews 27 август 2019 в 09:36 1909 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров сподели пред колегите от "Спортал", че основна причина за добрата му игра в първия кръг на турнира от Големия шлем US Open е здравословното му състояние.

Българинът победи Андреас Сепи с 6:1, 6:7(2), 6:4, 6:3, а след двубоя призна, че контузията в рамото му, която получи в началото на годината, е била много коварна и е трябвало да се подходи много внимателно към възстановяването му. 

"Последните седмици бяха много добри, физически се подготвих много добре. Тренирахме в много тежки условия - на жега и влага. Сепи е труден съперник, никога не бях играл срещу него. Беше интересно, беше малко като ново преживяване. Добре се чувствам физически, което за мен е най-важното в момента.

Тренирали сме с Борна Чорич няколко пъти. Последните няколко години доста добре се развива. Гледал съм му мачове. Знам, че трябва да съм на 100 процента.

Много дни не можех да тренирам пълноценно по време на контузията. Трябваше да търся баланса, процес е. Всичко започна миналия декември, а след Австралия трябваше да спра. Четири седмици не пипах ракета.

Проблемът пак може да се появи. Операция няма да помогне. Трябваше да се разруши цялото рамо и да се изгражда наново с правилните упражнения.

Направихме някои леки промени по ракетата ми, за да се адаптира към състоянието на рамото ми. Това също отнема време.

Сега отново съм относително здрав. Няма толкова болка в рамото. Най-трудното нещо беше да остана позитивен. Последните месеци имах възможности в много от мачовете.

Трябва да продължаваш напред. Неприятно е, със сигурност, признавам. Отразява се на увереността, но аз вярвам в работата, която вършим", каза Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови