Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Григор: Тревната настилка понякога може да бъде много непредвидима (видео)

OFFNews 18 юни 2018 в 13:33 3577 0

Жребият на турнира "Куинс" събра Григор Димитров и Новак Джокович, като двамата могат да се срещнат още във втори кръг. Преди да се стигне до такъв сблъсък обаче, най-добрият ни тенисист трябва да надвие Дамир Джумхур, а сърбинът – Джон Милман.

"Ще е тежка битка, но първо трябва да минем през първи кръг. Някои от непоставените играчи постигнаха много успехи през последните години, трябва да повишиш нивото си срещу тях. Независимо срещу кого трябва да играя в първите кръгове, тук съм, за да направя разликата.

В живота много неща се случват в точно определен момент и може би за мен е дошъл този, в който да направя следващата крачка, която ми е нужна, за да започна да преодолявам подобни състезатели в ранните кръгове и да постигам успехи.

Мисля, че тук има много играчи, които могат да те затруднят сериозно. Има много тежки двубои в първи кръг. Не бих се поставял в ролята на фаворит, имайки предвид колко мачове съм изиграл през последните месеци, но ще кажа, че харесвам шансовете си. През годините "Куинс" се превърна в турнир, на който постигнах много успехи, така че е логично да очаквам много от себе си.

Тревната настилка понякога може да бъде много непредвидима, трябва да си готов – просто е. Трябва да останеш в мача, да си по-постоянен при посрещане, шансът ти ще дойде. Просто трябва да грабнеш момента и да запазиш концентрацията си до края на сблъсъка.

Чувствам, че преминаването ми от клей на трева се получи добре. Тази промяна се отразява много добре и на тялото ми. Чувствам, че мога да се плъзгам по-добре по-корта, сервисът ми се подобри значително. Всички тези неща значат много за мен", каза Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!