Григор има да си връща на Оже-Алиасим

OFFNews 12 февруари 2020 в 12:53 1536 0

Снимка Instagram: Grigor Dimitrov

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще търси реванш от съперника си Феликс Оже-Алиасим. Двамата ще се изправят един срещу дртуг във втория кръг на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам тази вечер не по-рано от 22:30 часа българско време.

Преди година канадският талант изхвърли Димитров от един от любимите му турнири - Куинс. Това се случи още в първия кръг на надпреварата. Димитров отстъпи с 4:6, 4:6. Така на практика тази вечер е перфектен момент Гришо да си вземе сладък реванш от опонента си.

В момента 19-годишният Оже-Алиасим се намира под №21 в световната ранглиста - с една позиция пред 22-рия Гришо. От началото на сезона канадецът не може да се похвали с нещо особено - 5 победи и 6 загуби.

Все пак Оже-Алиасим изигра много солиден първи двубой в Ротердам. Младокът се наложи над Ян-Ленард Щруф с 6:3, 1:6, 6-3, преодолявайки спада в представянето си в средата на втората част.

Канадецът впечатли с играта си на сервис, като завърши с по-добри показатели от съперника си – 16 аса, близо 80% вкаран първи сервис и над 70% спечелени точки в тези случаи.

Изходът от дуела на Димитров и Оже-Алиасим изглежда непредсказуем, но все пак букмейкърите считат, че нашето момче е фаворит в срещата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови