Григор катастрофира срещу Вавринка на старта на US Open

OFFNews 27 август 2018 в 22:06 2244 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров допусна тежка загуба от швейцареца Стан Вавринка още в първия кръг на Откритото първенство на САЩ.

Швейцарецът спечели с 6:3, 6:2, 7:5 и във втори пореден турнир от Големия шлем след Уимбълдън елиминира първата ни ракета на старта. В първия сет Григор пропусна брейкбол още в стартовия гейм, а пред Вавринка се откри първа възможност за пробив в осмия гейм, реализира я и поведе с 5:3, след което не сбърка на сервиса си и затвори сета в своя полза.

Следващата част не започна никак добре за българина, след като Вавринка поведе с 4:0 с пробиви в първия и третия гейм. Григор успя да спре серията на швейцареца, а в седмия гейм при резултат 1:5 отново имаше проблеми на своя сервис, но спаси три сетбола и намали. Шампионът от 2016 г. в следващия гейм поведе с 40-15, изпусна още три сетбола, но в крайна сметка взе подаването си и се доближи на сет от победата.

В третата част Григор Димитров оказа съпротива и вдигна нивото си на игра, като печелеше с лекота сервис геймовете си. Той направи своя удар в осмия гейм и поведе с 5:3, но Вавринка отговори с мигновен рибрейк, а Димитров излезе от равновесие и счупи ракетата си.

При резултат 5:5 в 11-ия гейм Вавринка получи нови два шанса за пробив и оползотвори втория, за да се доближи на гейм до крайния успех. След това 33-годишният швейцарец спечели подаването си и сложи край на спора.

Резултатът в мачовете между двамата вече е равен - 4-4 победи. Във втори кръг Вавринка ще играе с победителя от мача между американеца Колин Алтамирано или французина Юго Умбер. Григор, който преди година отпадна във втори кръг в Ню Йорк, вероятно ще отбележи нов спад в ранглистата, в която в момента заема осмо място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови