Григор отупа Щурф и за втора поредна година ще играе с Надал в Монте Карло

OFFNews 17 април 2019 в 17:59 1867 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу Рафаел Надал в среща от третия кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло. Българинът победи с 2:0 сета Ян-Ленард Щруф, в отделните части 7:6 (2), 6:4 и по този начин си осигури сблъсък с Матадора.

Така предстои да видим повторение на миналогодишния сблъсък между двамата от полуфиналите на надпреварата. Тогава Надал спечели с 6:4, 6:1. Общо в съперничеството между двамата испанецът има аванс от 11:1 победи.

Германецът първи стигна до пробив за 3:2 в първия сет, но още в следващия Димитров взе подаването му и изравни. До края на сета се игра без пробиви, а в тайбрека хасковлията поведе с 3:1 и без проблеми спечели със 7:2 точки.

Още в началото на втората част българинът дръпна с пробив в резултата и до края на мача не позволи на Щруф да заличи преднината му.

Малко преди срещата на българина да приключи Надал започна с убедителна победа сезона на червени кортове, след като разгроми сънародника си Роберто Баутиста-Агут с 6:1, 6:1.

Заради силните си изяви и достигането до полуфинала в Княжеството Гришо трябва да защитава и 360 точки през този сезон. Рафа пък се бори за 12-та си титла в надпреварата. Това значи, че Гришо трябва да победи Надал, за да остане в топ 40 на ранглистата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови