Григор потвърди участие в любим турнир

OFFNews 12 декември 2019 в 15:36 2175 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще играе за осми път в турнира от сериите АТР 500 в Ротердам, съобщават организаторите на състезанието. Надпреварата ще се проведе от 8 до 16 февруари 2020 година.

Българинът записа първата си голяма победа при мъжете именно в зала "Ахой", когато като тийнейджър през 2009 година победи Томаш Бердих в първия кръг, а след това отстъпи в три сета на тогавашния водач в световната ранглиста Рафаел Надал.

"Григор Димитров и турнирът имат специална връзка. От дебюта си през 2009 г., в който той получи при нас един от първите си шансове да се докаже на ниво ATP като топталант. Той обича да идва тук и да играе.

Той е нетърпелив да спечели титлата, особено след като стигна до финала през 2018 година. Освен това той е един от любимците на публиката тук, така че е чудесно, че той отново ще дойде", заяви директорът на турнира в Ротердам Ричард Крайчек.

Нашето момче обаче ще срещне сериозна конкуренция. Сред останалите участници в турнира личат имената на Даниил Медведев, шампионът от финалите на АТР Стефанос Циципас, победителят в Ротердам през 2019-а Гаел Монфис, Стан Вавринка, Давид Гофен и Денис Шаповалов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови