Григор се бори мъжки, но отстъпи пред Джокович

OFFNews 02 ноември 2019 в 16:51 2122 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров показа сърцата игра, но все пак загуби от световния номер 1 Новак Джокович с 6:7(5), 4:6 в полуфинална среща на турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж.

Поражението днес официално сложи край на сезона за българина. Добрата новина за Гришо е, че от утре той ще се върне в Топ 20 на ранглистата на АТР.

В първия сет на мача между двамата бе изключително равностоен и не се стигна дори до точки за пробив в него, като в крайна сметка всичко трябваше да се реши след тайбрек. В него определено Григор има за какво да съжалява, тъй като поведе с минипробив и 5:3 точки, но след това се пропука и позволи на сърбина да спечели следващите четири точки и съответно да вземе частта.

Втората част отново започна равностойно, но Джокович все пак успя да пробие в петия гейм и така да вземе аванс и да се доближи още повече до крайния успех.

На финала във френската столица Ноле ще се изправи срещу победителя от двойка Денис Шаповалов - Рафаел Надал, които ще играят малко по-късно днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови