Григор се измъчи, но победи Типсаревич на старта на Ролан Гарос

OFFNews 26 май 2019 в 16:27 2021 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира успешно участието си на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос", след като победи Янко Типсаревич след 6:4, 6:0, 3:6, 6:7(3), 6:4.

Във втория кръг той ще се изправи срещу хърватина Марин Чилич, който надделя срещу италианеца Томас Фабиано. Двубоят между двамата ще бъде в сряда. В преките мачове хърватският тенисист води с 4:1 победи.

Началото на двубоя въобще не вещаеше предстоящата драматична развръзка. Българинът записа серия от 11 последователни гейма – от 2:3 в първия сет до 6:3, 6:0 и 1:0 (с пробив) в третия. В този момент изглеждаше сякаш Димитров ще затвори срещата чисто за около час и половина игра.

Това обаче не се случи. Гришо започна третия сет с пробив, който обаче бе върнат на момента. В тази част хасковлията определено не показа най-добрата си игра и допусна да бъде пробит ключово в осмия гейм, а след това неговият противник си спечели подаването, за да намали изоставането си.

В четвъртия сет българинът изоставаше с пробив, но го върна в десетия гейм. В тайбрека обаче Типсаревич бе по-съобразителен и го спечели след 7:4 точки.

Все пак обаче в петия сет Димитров проби решително за 5:4 и след това си спечели сервис гейма и самия мач. Това бе трети успех на българина от общо седем мача между двамата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови