Григор ще сформира тандем на двойки с Нишикори

Благой Бориславов 04 август 2019 в 11:15 1484 0

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще сформира тандем на двойки с японската звезда Кей Нишикори. Двамата ще се включат на "Мастърс"-а в Монреал. Те ще стартират участието си в турнира срещу поставените под №5 в схемата Хария Текау (Румъния) и Жан-Жулиен Ройер (Холандия). Ако стигнат до победа в този мач, Гришо и Кей ще имат среща с победителя от сблъсъка между Джейми Мъри/Нийл Скупски и Раджийв Рам/Джо Салсбъри.

Димитров и Нишикори и друг път са играли заедно на двойки. Това се случи на два пъти на турнира от АТР 250 в Бризбън през 2010 и 2016 година. Тандемът им се представи доста успешно и при двете си участия, като достигна до полуфинал.

Сега българинът и японецът са в долната половина на схемата в Монреал и ако запишат две победи, в третия кръг ще имат шанс да се изправят срещу Анди Мъри и Фелисиано Лопес. Британецът и испанецът обаче преди това ще имат доста тежко препятсвие, тъй като още на старта срещат поставените под №2 в схемата Марсело Мело и Лукаш Кубот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови