Григор срещу Федерер на финала в Ротердам

OFFNews 17 февруари 2018 в 22:04 15897 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за финала на турнира от ATP 500 в Ротердам, след 6:3, 0:1 срещу Давид Гофен и отказване на белгиеца във втория сет.

Гофен получи неприятен удар в окото и не успя да продължи да играе. Така българинът достигна до първи финал през новия сезон, а в спор за трофея в зала "Ахой" ще излезе срещу Роджър Федерер, който победи Андреас Сепи с 6:3, 7:6 (3). Мачът е в неделя и ще започне в 16:30 часа българско време.

Първият сет между Григор и Гофен предложи тенис от много високо ниво. Белгиецът показа, че е тенисист, който може да връща всичко и притежава страхотна техника. От своя страна Димитров може да се нагажда към играта на всеки и също може да пласира топката където поиска.

Независимо от бързия корт имаше много дълги и зрелищни разигравания и геймовете рядко свършваха бързо. Гришо успя да направи единствения пробив в мача в четвъртата партия. Тогава той успя да спечели важните разигравания и взе психологичното предимство.

Вторият сет започна с гейм на 0 за Гофен, но след това белгиецът получи неприятен удар в окото заради който не успя да продължи в срещата. Това бе шести успех над хасковлията над своя противник на ниво ATP.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови