Григор стартира сезона на клей с победа в Монте Карло

OFFNews 14 април 2019 в 19:19 2088 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло, след като победи Матео Беретини със 7:5, 6:4. Срещата между двамата се забави заради дъжд, но в крайна сметка началото му бе насрочено за 17:20 часа наше време.

Българинът получи пробив още в откриващия гейм. Постепенно Гришо намери играта си и върна пробива за 2:2. В осмия гейм той пропиля цели четири точки за пробив и Беретини измъкна гейма за 4:4. В 12-ия гейм след нервно начало на тенисиста от Рим, Григор поведе с 40:0, но не успя да реализира нито една от трите възможности да затвори частта. При четвъртата Беретини направи двойна грешка и така сетът отиде в сметката на 27-годишния хасковлия.

Италианецът отново започна с пробив през втората част, но Димитров тутакси направи рибрейк за 1:1. В четвъртия гейм българинът пропиля четири шанса за нов пробив. В деветия Беретини стигна до брейк пойнт, но Гришо го отрази с отличен начален удар. При 5:4 Димитров стигна до мачбол, след топка в аут на съперника. Той ликува след нова грешка на италианеца.

Следващият съперник на Григор Димитров ще бъде определен в утрешния мач между канадеца Денис Шаповалов и Ян-Ленард Щруф от Германия.

През миналата година Григор стигна до полуфиналите в турнира, където бе отстранен от шампиона Рафаел Надал. Двамата отново попаднаха в един и същи поток, като те могат да се изправят един срещу друг още в третия кръг на надпреварата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови