Григор стартира сезона на трева с победа в Куинс

OFFNews 19 юни 2018 в 16:20 3857 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира сезона на трева с победа над Дамир Джумхур с 6:3, 6:7(4), 6:3 в турнира от сериите АТР500 в "Куинс".

Пред погледа на майка си Мария хасковлията нямаше никакви проблеми в днешния мач. Той проби рано и поведе с 3:1. След това се измъкна от ситуация 0:40 и приключи с крайното 6:3 след 32 минути на корта.

Сценарият се повтори след почивката. Димитров отново проби за 3:1, но този път не успя да спаси следващия си сервис гейм и веднага Джумхур изравни за 3:3. При 5:4 за босненеца той пропусна сетбол и в крайна сметка българският тенисист изравни за 5:5.

В последвалия тайбрек №2 в схемата допусна повече от обичайното количество грешки. Джмухур дръпна с 5:4 и след това на два пъти Димитров сбърка от форхенд в аут.

Джумхур продължи силната си серия и проби на старта на третата част, но последва мигновен рибрейк и то на нула за Григор - 1:1. Всичко в мача бе решено с пробив в осмия гейм за Димитров.

Българинът е шампион в "Куинс" през 2014-та година, а през миналия сезон достигна до полуфиналите, където бе спрян от бъдещия шампион Фелисиано Лопес. Във втори кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от двубоя между Новак Джокович и Джон Милман.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews