Григор взе нова жертва и е на полуфинал в Париж

OFFNews 01 ноември 2019 в 16:44 3313 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж, след като отново показа солидна игра и победи Кристиан Гарин с 6:2, 7:5.

Следващият съперник на българина ще бъде Новак Джокович, който победи Стефанос Циципас само за 58 минути с 6:1, 6:2. В общия баланс срещу българина Джокович води с 8-1 победи и е в серия от шест последователни успеха. Единственият триумф на първата ни ракета дойде през 2013 година на Мастърс турнира в Мадрид, когато се наложи в три сета.

Първият сет започна по прекрасен начин за Гришо и той стигна до пробив още във втория гейм, а след това успя да го затвърди. Toй продължи да показва страхотна игра в сета и стигна и до нов пробив в осмия гейм с който спечели частта убедително.

Втората част също започна отлично за българина и той проби във втория гейм, но след това изненадващо Гарин успя да си върне пробива. Последва импулс в играта на чилиеца и той дори проби за 5:4 и след това сервираше за сета. Нашето момече обаче не позволи на противника си да вземе своето и веднага върна пробива, а след това си взе сервис гейма за 6:5. След това българинът направи нов пробив и си спечели мача.

Добрата новина за Гришо е, че с достигането до полуфиналите в турнира той си гарантира и завръщане в Топ 20 на световната ранглиста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови