Гришо, Ноле и компания отнесоха сериозни критики от бивш номер 1 в света

OFFNews 17 март 2019 в 12:46 2219 0

Бившият номер 1 в света в мъжкия тенис Марат Сафин не спести критиките си по адрес на настоящата вълна тенисисти, сред които е и Григор Димитров. Руснакът е на мнение, че представянето им е изключително предвидимо, без наченки на каквато и да е фантазия и импровизация.

"Томаш Бердих, Григор Димитров и Милош Раонич играят един и същи тенис. Понякога дори се объркваш, защото всички са еднакви. Скучно е, а това не е хубаво за цялостното развитие на спорта.

Всъщност, те въобще не играят, а действат като роботи. Мотото е: "Винаги удряй топката колкото се може по-силно и след това ще видиш какво ще стане". Най-добрите тенисисти като Новак Джокович и Стан Вавринка играят по същия начин. Къде са разликите? За мен няма такива.

Роджър Федерер използва слайс, сервира и прави волета, така че остава непредвидим. Използва главата си. Много тенисисти може и да си мислят, че са добри колкото Федерер, но в крайна сметка нито един опонент не може да се сравнява с него. Той е най-добрият за всички времена с голяма разлика.

Той си играеше с мен на котка и мишка. Винаги трябваше да тичам възможно най-много, но почти никога не успявах да го сторя. Винаги е бил кошмар", сподели Сафин пред изданието "Socrates Magazin".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови