Гришо: Обичам играта на котка с мишка

Българинът хвали съперника си за място на финала, двамата винаги предлагат драми на феновете

OFFNews 24 юни 2017 в 09:40 8315 2

Снимка AEGON

Григор Димитров излиза днес срещу Фелисиано Лопес за място на финала на турнира в Куинс. Българинът е носител на трофея за 2014 година. Полуфиналът на нашето момче започва около 17,00 ч. наше време.

Гришо говори нашироко преди мача със стария познайник, като започна с анализ на вчерашната си победа над руснака Медведев.

"Не беше приятно да започнем мача с 10-минутно прекъсване, но трябва да си готов да преодолееш всякакви препятствия по време на мач, а днес също имаше няколко такива. Условията бяха много тежки - нужно бе да съм напълно концентриран върху собственото си представяне.

Доволен съм, че успях да се справя със ситуацията на корта и по-специално в третия сет. Мисля си, че играх добре и в първия, но тогава нямаше много разигравания. Вече във втория сет започнах да търся нужния пробив.

В третия сет изостанах в резултата с пробив и се наложи да намеря начин да осъществя обрат. И го сторих," анализира Димитров.

"Наслаждавам се на сезона на тревни кортове. Никога не знаеш колко дълго ще продължи той и колко мачове ще изиграеш. Играта ми като цяло е много подходяща за трева. Обичам бързите настилки, да мога да използвам моя слайс повече. Обичам да предвиждам действията на опонента - тази игра на котка и мишка," допълни той.

По повод евентуалния си съперник Григор сподели: "Няма да ми е лесно, с който и да играя. Фели е супер опитен играч. Той разчита много на тактиката. Използва сервис-воле. Ще седнем с моя треньор и ще обсъдим какво да предприемем като изградим план. Нужно е да се съсредоточа върху моята игра, а това правя и по време на целия турнир."

Димитров и Лопес (на снимката горе) имат богата история конкретно на турнира в Куинс. Те са играли общо 3 пъти, като два от дуелите им са именно на тревните кортове в Куинс. През вече далечната 2010-а левичарят от Испания се налага с 6:2, 6:4, а през 2014-а на финала в турнира Димитров печели трофея след невероятна драма – 6:7 (8), 7:6 (1), 7:6 (6).

Последният им двубой е от „Мастърс 1000” в Синсинати миналата година, а Димитров печели, отново драматично – 5:7, 6:3, 7:6 (6).

За Григор съботния полуфинал ще бъде трети в Куинс Клъб. Лопес пък се намира в страхотна форма и миналата седмица игра финал на турнира на трева в Щутгарт (отстъпи пред Люка Пуй).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови