Южени Бушар по стъпките на Григор Димитров или обратното?

OFFNews 16 юли 2019 в 13:07 6643 0

Канадският секссимвол на женския тенис Южени Бушар записа осма поредна загуба. Тя претърпя поражение от намиращата се на 142-о място в световната ранглиста на WTA Тамара Корпач с 6:2, 4:6, 5:7.

Срещата ще се запомни с 18-те пробива, които направиха общо двете тенисистки (по 9 за всяка от съперничките), както и с 19-те двойни грешки (9 за Бушар и 10 за Корпач).

Последно канадката записа победа на турнира от сериите WTA 125 в Нюпорт - на 1/8-финалите срещу Жил Тайхман. Последва обаче негативна серия от загуби, продължила през целия сезон до момента.

25-годишната Бушар, която е бивша номер 5 в света не може да намери играта си от известно време, което я доведе до незавидното 95-о място в ранглистата. 

По всичко личи, че по този път върви и Григор Димитров. Българинът продължава с неубедителното си представяне и на няколко пъти вече разочарова феновете си с ранни отпадания в иначе любими негови турнири от близкото минало.

Както стана ясно вчера, Димитров вече е под номер 52 в света. Сривът е още по-тежък, като се има предвид, че по същото време през миналата година българинът беше част от Топ 10 (№6 на 16 юли 2018).

Сега можем само да се надяваме, че ще станем свидетели на възход на Гришо в началото на третата част от сезона - американските турнири на твърди кортове с кулминация US Open, азиатските надпревари и завръщането в залите на Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови