Индийци отстраниха Лазаров и Донски

OFFNews 08 февруари 2019 в 18:28 1393 0

Шампионите на България на двойки в зала Александър Донски и Александър Лазаров отпаднаха от поставените под номер 3 индийци Рохан Бопана и Дивиж Шаран след 3:6, 1:6 на четвъртфиналите на турнира Sofia Open.

"Противниците ни бяха много опитни и обиграни. Дадохме всичко от себе си, но те ни превъзхождаха. Разбираха се отлично на корта и знаеха къде да ни чакат при ретурите. Участието за мен в този турнир е страхотен опит и мотивация. Ще продължа да играя в сериите "Фючърс" и си поставям за цел да спечеля поне един, за да вляза в топ 100 на ранглистата на ITF и да имам възможност да се включа в някой от турнирите "Чалънджър", сподели Донски.

"Нивото на съперниците ни е съвсем различно. Не сме играли срещу толкова класни тенисисти като тях. Едва от няколко месеца тренираме заедно, а играта на двойки е съвсем различна в сравнение с тази на сингъл. Планираме да участваме на много турнири заедно, познаваме се добре и се развиваме, което е важно за една двойка. За мен тази седмица всичко се промени, усетих, че трудът ми се отплаща. След свършеното през последните месеци съм конкурентен за Топ 150", заяви Лазаров.

С отпадането на Донски и Лазаров се слага край на българското участие в турнира.

Индийците имат общо 22 титли при двойките в турнирите на АТП (Бопана с 18 и Шаран с 4), като през януари в тандем те спечелиха трофея на родна земя в Пуне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови