Истински лидер! Григор Димитров осигури първи успех за България на ATP Cup

OFFNews 03 януари 2020 в 15:10 3948 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров донесе първата победа на България в новия турнир ATP Cup. Нашата гордост стигна до труден успех над Даниел Евънс с 2:6, 6:4, 6:1.

Така Гришо изравни резултата за България срещу Великобритания на 1:1 в Група С. Преди това Димитър Кузманов изигра много равностоен сблъсък срещу 370 позиции по-напред класирания Камерън Нори и дори не бе далеч от победата, но отстъпи с 2:6, 6:3 2:6.

В първия сет Димитров спаси само една от четирите точки за пробив, пред които се изправи, като имеше проблеми с придвижването по корта, заради което направи и необичайно много непредизвикани грешки.

През втората част Григор започна да намира играта си, реализирайки брейк за 4:2. При 5:3 сервираше за изравняване, но допусна пробив, преди да сложи точка на частта от посрещане.

Така се стигна до решителен трети сет, в който българската звезда в тениса имаше пълно превъзходство и не позволи британския си опонент да стигне нещо повече в тази среща.

"Най-хубавото е, че моят отбор победи. Мачът беше добър, много съм щастлив, защото това е първи мач за сезона. Винаги сме имали оспорвани мачове с Даниел и сега беше същото. Искам да благодаря на всички фенове, уникални сте. Благодаря, че дойдохте да гледате толкова късно. Да си треньор и играч не е лесно, трябва да си балансираш ролите.

Не се оплаквам, за мен е чест, лесно е да си капитан, когато имаш такива момчета около теб. Има още над какво да работим, ще се опитаме да спечелим дуела с британците, които са много добри. Ще се опитаме да направим хубав двубой на двойки за публиката", кaза Димитров секунди след победата.

Изходът на дуела между България и Англия ще бъде решен след мача на двойки, който започва след малко. Адриан Андреев и Александър Лазаров, които ще имат тежката задача да срещнат Джейми Мъри и Джо Солсбъри.

Българската двойка няма особен опит като тандем, докато при техните противници е точно обратното. Мъри и Солсбъри са едни от най-добрите при дуети, като Джейми е двукратен шампион от "Големия шлем" при двойките и бивша първа ракета в света при тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови