Ким Клайстерс остави пълна къща с деца, кучета и прасета, за да се върне в тениса

OFFNews 19 февруари 2020 в 10:48 7496 0

Едно голямо завръщане в спорта беляза 2020 година. След седемгодишна пауза белгийката Ким Клайстерс изпълни обещанието си и отново е на корта.

36-годишната майка на три деца дебютира повторно след огромната пауза по най-трудният възможен начин - с мач срещу финалистката от Откритото първенство на Австралия Гарбине Мугуруса. Очаквано Клайстерс загуби с 2:6, 6:7 (6), но на моменти напомни най-добрите си години на корта, а те не са никак малко.

Клайстерс дебютира като професионалистка през август 1997 година, когато е едва 14-годишна. По това време четири от тенисистките в днешния топ 10 още не са се били родили, а първата световна ракета Ашли Барти е била на шест месеца. Белгийката дава заявка за нещо голямо на Откритото първенство на САЩ през 1999 година, когато губи от връстницата си Серина Уилямс в четвърти кръг.

Вижте тази публикация в Instagram.

Spend a magical weekend in @disneylandparis ! #memories #family #smallkids #bigkids

Публикация, споделена от Kim Clijsters (@clijsterskim) на

Впоследствие Серина печели трофея. Клайстерс достига до първия си финал в турнири от Големия шлем през 2001 година. 2003 година е един от най-великите сезони за нея и въобще в историята на женския тенис. Тя гази всичко по пътя си, достига до финалите на 15 от 21 турнира, в които участва, печели девет титли и 90 мача. Логично става първа ракета в света, но така и не печели турнир от Шлема, което й тежи, тъй като губи четири финала. Все пак упоритостта й се възнаграждава и през 2005 година вдига първи трофей в Шлема, като това се случва в Ню Йорк.

По пътя към титлата тя преодолява Винъс Уилямс, Мария Шарапова и Мери Пиърс. През 2007 година Клайстерс се оттегля. Ражда първото си дете, а след двугодишно "майчинство" са връща триумфално. Печели отново Ю Ес Оупън и става първата майка с Голям шлем след 1980 година.

Тя си остава и в момента най-успешната майка в тениса, като има общо три трофея от Шлема след раждането и успява да оглави и световната ранглиста. През 2012 тя отново се оттегля, тъй като е преследвана от травми. Ражда още две деца, ръководи тенис академия и поразява гостите си с факта, че гледа свине. За това разказа в интервю рускинята Светлана Кузнецова.

"Оперирах се в Белгия и ходих няколко пъти на контролни прегледи. Ким ме покани на гости и беше много странно. Къщата й е в селски район. Седнахме в кухнята, но тя каза, че трябва да излезе и да нахрани прасетата, което ме изненада. След това отидохме на баскетболен мач. Мъжът й е треньор. Позвъниха й да й кажат, че прасетата са избягали и роднините са излязли на полето да ги търсят. Стана ми много смешно - Ким Клайстерс и нейните прасета", спомня си Кузнецова.

Вижте тази публикация в Instagram.

Pigs and Bulldogs playing together. I could just sit here and watch them all day... ☺️???????????? Have a great weekend guys ! ????

Публикация, споделена от Kim Clijsters (@clijsterskim) на

С играта си срещу Мугуруса белгийката си заслужи комплиментите на испанката.

"Сигурна съм, че Ким ще става все по-добра и ще ни създава големи неприятности на корта", прогнозира Мугуреса.

Самата Клайстърс също призна, че е доволна от показаното темпо, макар най-добре да знае към какво ниво се стреми.
"В определен момент дори чувствах, че контролирам играта. Надявам се да продължа да играя силно и в следващите турнири", отбеляза скромно тя.

Вижте тази публикация в Instagram.

Chill ride with @jorisjj77 despite the heat ????‍♂️ ???? @innerme_eu keeping me hydrated! ???? #heatwave #innerme #plantbased #organic #sportsnutrition #naturalsportsnutrition #naturekeepsyougoing

Публикация, споделена от Kim Clijsters (@clijsterskim) на

"Не смятам, че трябва на някого да доказвам нещо. Това е едно предизвикателство към самата мен, искам отново да съм силна. Имам приятели, които казват, че искат да пробягат маратон, докато не навършат 50. Това е моят маратон!", казва още Ким.

Вижте тази публикация в Instagram.

All love ❤️#englishbulldog #kunikunipig #spring #oscar #spekske

Публикация, споделена от Kim Clijsters (@clijsterskim) на

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови