Ким Клайстерс се завърна на корта

OFFNews 17 февруари 2020 в 21:25 2362 0

Бившата номер 1 в света Ким Клайстерс допусна загуба при завръщането си на корта след седемгодишно отсъствие.

Белгийката бе победена от финалистката от Откритото първенство на Австралия 2020 Гарбине Мугуруса с 2:6, 6:7 (6) в мач от първия кръг на силния турнир в Дубай.

В края на миналата година 36-годишната Клайстерс обяви сензационното си намерение отново да играе професионален тенис повече от седем години, след като сложи край на кариерата си през 2012, като в този период тя роди второто и третото си дете и бе приета в Залата на славата на тениса.

Носителката на четири титли от Големия шлем се представи достойно срещу световната номер 16, но все пак допусна поражение, което беше очаквано.

Клайстерс имаше сериозни проблеми със сервиса си, като допусна 10 непредизвикани грешки и даде 15 възможности за пробив на съперничката си, макар и да успя да отрази 11 от тях.

Въпреки това белгийката напомни за страхотната си игра на моменти, като навакса изоставане от два пробива във втория сет, за да стигне до тайбрек, в който имаше преднина от 2-0, но в крайна сметка загуби срещата след час и 37 минути игра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови