Кузманов отпадна от Sofia Open

OFFNews 05 февруари 2019 в 19:34 1785 0

Втората ни ракета Димитър Кузманов отпадна още в първия кръг на Sofia Open, след като загуби от холандеца Робин Хаасе с 2:6, 4:6. Кузманов нямаше много шансове срещу опитния Хаасе, който заема 54-то място в световната ранглиста, а в кариерата си е достигал до 33-та позиция и има две спечелени титли на сингъл.

Холандецът успя да пробие два пъти съперника си в първата част, като Мико имаше два шанса за пробив на своя сметка, но не успя да ги реализира. Във втората част един пробив в полза на Хаасе реши всичко, въпреки че Кузманов имаше един шанс да го върне в осмия гейм, но не успя да го стори.

В крайна сметка Хаасе затвори мача след час и 15 минути игра. На осминафиналите Хаасе ще се изправи срещу третия поставен в схемата Даниил Медведев от Русия, докато Кузманов продължава битката на двойки. Утре той и партньорът му Адриан Андреев ще се изправят срещу миналогодишните шампиони Хаасе и Матве Миделкооп в третия мач за деня на централния корт в "Арена Армеец", където програмата започва в 12:00 часа.

"Доста съм разочарован. Не показах максимума си, но Робин продължава заслужено напред. Не се получиха много от нещата, които планирах. Надявам се да постигна реванш срещу Хаасе утре в мача на двойки", коментира Мико след загубата.

В централния мач от програмата на втория ден французинът Гаел Монфис победи с 6:3, 6:4 сърбина Виктор Троицки. 33-ият в света Монфис отрази 4 точки за пробив на съперника и показа стабилна игра, като спечели с по един пробив в двата сета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови