Квитова и Осака в битка за трофея на Откритото първенство на Австралия

OFFNews 24 януари 2019 в 10:45 1911 0

Петра Квитова и Наоми Осака си осигуриха участие във финала на тазгодишното издание на Australian Open. Те ще излязат на "Род Лейвър Арина" на 26 януари в 10:30 ч. българско време.

Чехкинята достигна до последния мач, след като в полуфиналите по-рано днес отстрани американката Даниел Колинс с резултат 7:6, 6:0. В средата на първия сет двете тенисистки си размениха по един бърз пробив, след което закономерно се стигна до тайбрек. В него Квитова два пъти взе подаването на съперничката си и се стигна до 5:1 точки, а три разигравания по-късно крайният резултат в тайбрека ясен - 7:2 за Квитова.

Това сякаш разколеба американката, която влезе в спор с рефера на стола Карлос Рамос. Това още повече наруши ритъма ѝ на игра и тя така и не успя да вземе гейм до края на срещата.

В другия полуфинал Наоми Осака се наложи над Каролина Плишкова с 6:2, 4:6, 6:4. Японката записа невероятните 56 уинъра и удължи серията си от поредни победи след спечелен първи сет до 59. Първият сет мина изцяло под диктовката на Осака, която осъществи два пробива, печелейки с 6:2.

Във втория играта на Плишкова се стабилизира и макар да бе пробита още в първия гейм, тя успя да навакса пасива и на свой ред да изравни сетовете.

Решителният трети сет започна с гейм за чехкинята, а във втория тя бе близо да пробие сервиса на Осака, но и трите опита бяха неуспешни. За сметка на това още в следващия гейм Наоми стигна до пробив на нула, с което се доближи до победата. Ключов бе гейм номер 8, в който японката трябваше да спасява точка за пробив. За нейно щастие Плишкова за пореден път не успя да върне пробива. Сервирайки за мача Осака допусна да се стигне до 30:30, но хладнокръвието ѝ донесе мачбол, който тя реализира чрез директна точка от сервиз.

Финалът между Петра Квитова и Наоми Осака ще определи и новата водачка в женската ранглиста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови