Лазаров прескочи първи кръг на квалификациите в Дубай

OFFNews 25 февруари 2023 в 13:42 2342 0

Тенис

Снимка БФ Тенис

Българинът тренира с Андрей Рубльов

Националът за купа "Дейвис" Александър Лазаров преодоля първия кръг на квалификациите в турнира по тенис от сериите АТП 500 в Дубай, след като се наложи над китаеца Чжъчжън Чжан с 6:1, 7:6(5).

Надпреварата в Дубай е с награден фонд 2.86 милиона долара, като до момента Лазаров има гарантирани 11 415 долара и 10 точки за ранглистата на АТП. В следващия си мач българинът ще играе срещу 109-ия в света Франческо Пасаро от Италия, а победа ще го изпрати в основната схема.

Лазаров мина експресно през първия сет и го затвори за 22 минути, след като спечели два пъти подаването на Чжан и от своя страна не допусна разиграване за пробив. Вторият сет бе далеч по-хаотичен. Лазаров получи правото да сервира за мача в десетия гейм, но пропиля две разигравания за победа и Чжан стигна до втория си брейк в сета за равенство 5:5.

Двубоят завърши с тайбрек. В него двамата отново си размениха по два мини-пробива до 5:5, а в следващото разиграване българинът взе предимство на собствен сервис. Чжан сам изпрати топката зад основната линия след последния си сервис и така Лазаров се класира за следващия кръг на квалификациите.

Лазаров записа 18 печеливши удара срещу 23 на Чжан, но китаецът направи над два пъти повече непредизвикани грешки - осем на 20. Мачът продължи общо час и 15 минути.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови