Легенда в тениса: Хората трябва да ценят всеки един удар на великото трио

OFFNews 24 юли 2019 в 15:42 1930 0

Бившият световен номер 1 в мъжкия тенис Анди Родик не спести похвалите си по адрес на великата тройка Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Американецът е един от тенисистите, които прекрасно знаят какво е да се опитваш да бъдеш конкурентоспособен на триото, което продължава да доминира в този спорт.

Родик прекрати кариерата си през 2012 година. През 2003 на 21-я си рожден ден той побеждава Хуан Карлос Фереро на финала, печелейки Откритото първенство на САЩ и става номер 1 при мъжете.

Това е единствената му титла от Голям шлем, макар че достига до финал още 4 пъти – три пъти на "Уимбълдън" и още веднъж на Откритото първенство на САЩ. И четирите пъти губи от Роджър Федерер.

"Всеки иска да знае какво следва оттук нататък. В медийното пространство това е естествен стремеж да се гледа в бъдещето. Материалите се появяват за два часа, след това се случва ново събитие и старото се забравя.

Тенисът не прави разлика. Ще ми се хората да се наслаждават на този момент със сегашните играчи и рекордите, които те подобряват. Надявам се хората да оценят всеки един удар на тримата.

Бях като истински фен на финала на "Уимбълдън" и крещях зад телевизора. Стоях и се чудех какво ще направят Джокович и Федерер, какви стратегии ще изберат. Беше изключителна битка.

Новак да навлезе сред Роджър и Рафа в най-силните им години. Това беше впечатляващо. Дълго време вниманието беше насочено към Роджър и Рафа, но между другото Джокович вече е с 16 титли от Големия шлем. Не ми се иска хората да подценяват стореното от него. Дано хората го оценят", каза Родик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови