Мъри няма търпение да се пробва на сингъл

OFFNews 12 август 2019 в 14:35 1143 0

Британският тенисист Анди Мъри няма търпение да опита силите си в официален мач на сингъл. Мъри претърпя операция за смяна на тазобедрената става през януари в опит да спаси кариерата си, като се завърна наскоро на двойки.

32-годишният тенисист не е играл поединично от загубата от Роберто Баутиста Агут на старта на Аустрелиън Оупън. Първият му мач ще бъде срещу французина Ришар Гаске в Синсинати.

„Представянето ми срещу топ играчите по време на тренировките беше на ниво“, сподели трикратният шампион в турнирите от Големия шлем, който в момента заема 325-то място в световната ранглиста.

„Но в даден момент трябва да направиш следващата крачка и да се опиташ да играеш в състезателен мач. Най-бързият начин, по който може да забързаш този процес, е като си на тренировъчния корт и играеш с най-добрите.

Не очаквам да се движа толкова добре по корта, колкото преди, но определено мога да се придвижвам по-добре, отколкото сега.

Ще ми отнеме време, но аз започнах да практикувам на сингъл преди две седмици. Когато играеш на най-високо ниво срещу най-добрите играчи в света, те удрят топката здраво и това отнема време, докато свикнеш отново", казва шотландецът, който игра смесени двойки заедно със Серина Уилямс на Уимбълдън.

Той ще се изправи срещу поставения под номер 4 Доминик Тийм във втори кръг, ако преодолее на старта Гаске.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !