Медведев укроти Зверев и спечели турнира в Шанхай

OFFNews 13 октомври 2019 в 13:07 1879 0

Снимка Facebook: ATP Tour

Новоизгрялата звезда в тениса Даниил Медведев спечели по категоричен начин турнира от сериите Мастърс в Шанхай, след като победи безпроблемно Александър Зверев с 6:4, 6:1.

Това бе пети мач между двамата и едва първа победа за руския тенисист, който преди това имаше само загуби срещу 22-годишния германец.

В първия сет Медведев започна шеметно и той проби във втория гейм, а след това увеличи аванса си до 3:0. Все пак Зверев се съвзе и успя да върне пробива, за да изравни до 3:3. В десетия и последен гейм за частта обаче Медведев проби решително и така спечели сета.

Втората част започна отново отлично за руснака и той отново поведе с 3:0 в геймовете. Тоталната доминация на Медведев продължи с пълна сила и той проби още веднъж своя противник в четвъртия гейм, а след това стигна до повече от убедителна преднина с 5:0 в геймовете. След това двамата си взеха по едно подаване и в крайна сметка Данил се поздрави с успеха.

Това е втора титла за Медведев от Мастърс сериите, след като през лятото беше над всички и в Синсинати. Това беше шести последователен финал за него в АТР тура, като той спечели 4-ти трофей за сезона и общо 7-ми в кариерата му.

Той е вторият руснак, който печели трофея в Шанхай. Първи това стори Николай Давиденко, който беше над всички в дебютното издание на надпреварата преди точно 10 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови