Мениджърът на Тийм: Единствено Новак Джокович трябва да се извинява

OFFNews 25 юни 2020 в 14:57 4189 0

Според мениджъра на водещия австрийски тенисист Доминик Тийм Хервиг Страка Новак Джокович е основният виновник за фиаското на Адрия Тур и дължи извинение на всички.

Четирима от участниците в демонстративната надпревара, сред които нашият Григор Димитров и самият Джокович бяха диагностицирани с коронавирус. Заразени са още Борна Чорич и Виктор Троицки. Самият Тийм се тества при завръщането си в Австрия и резултатите му бяха отрицателни, но участието му също беше подложено на критики.

Бащата на Джокович Сърджан си позволи да сочи с пръст Григор Димитров като виновник за всичко, но думите му само влошиха ситуацията, тъй като за всички най-голямата отговорност носи именно световния номер 1, който е организатор на надпреварата.

"Сега за всички вече е ясно, че това беше глупост и никакви публични извинения не помагат. Трябва да се извинява само Джокович, защото той организира всичко. Останалите просто дойдоха за участие в турнира, никого не са убивали.

Всички дойдоха по негова покана от приятелски чувства. Два дни преди турнира ни казаха, че няма да има повече от 1000 зрители и всички мерки за социална дистанция ще бъдат взети. Нищо от това не се случи на практика", коментира Хервиг Страка пред австрийското издание Der Standard.

В същото време в Сплит се появиха зловещи графити срещу Новак Джокович

“Пожелаваме ти да умреш от него (б.р. коронавируса), поздрави от Сплит, нека Бог да ни помогне” и “ДжоКовид, умри”, беше изписано със син спрей на една от фасадите на улица “Синска” в града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews