Мико Кузманов също взе отношение по скандала в тениса

OFFNews 09 януари 2020 в 15:54 3924 1

Родният тенисист Димитър Кузманов, който бе един от героите на българския отбор в турнира ATP Cup, взе отношение по скандалната новина, която се разпространи из социалните мрежи.

Текстът касае участието на "трикольорите" в новия турнир ATP Cup, като Българската федерация по тенис била отказала участие в новосформираната надпревара, за да не дава пари. Вместо това всички разноски поел Димитров, но не искал да се разчува.

Ето какво написа Кузманов:

"Хора! Преди ден написахме с главни букви името си в историята на българския тенис и спорт! Завършихме на 9то място на Световното първенство, като само малшанса ни лиши да излезем от групата, въпреки че завършихме с 2 победи от 3 мача!

През тези 14 дни цяла България беше обединена! Такава каквато винаги съм искал да бъде! Хората не спяха, плакаха и изживяваха успеха като техен личен!

Защо искате да ни отнемете всичко това?? Не само на нас,но на всички Българи!! Бъдете горди от това, което направихме! Това беше за всички вас....".

Капитанът на България за "Купа Дейвис" Тодор Енев също изрази мнение и категорично отрече появилата се информация в социалните мрежи.

"Изключително съм потресен от писанията в социалните мрежи. Абсолютно няма никаква истина, че БФТенис е отказала помощ или покана за участие на ATP Cup. Явно някои хора целят да изместят фокуса. За мен е по-правилно всички да се концентрираме върху това как да развиваме тениса и как да помагаме на всички подрастващи, както сме се грижили винаги. Оказаха всякаква помощ на момчетата от отбора.

Момчетата отидоха във форма в Сидни. Те се подготвяха на националния тенис център. Ние сме ги подкрепили. Не е имало никаква молба към нас някой от федерацията да пътува до Австралия. Тези твърдения са абсолютно безсмислени. Искам да поздравя целия отбор за отличното представяне в Сидни.

Ние завършихме номер 9 в света. Нека се фокусираме върху този успех, вместо да обвиняваме този или онзи играч. Всички дадоха всичко от себе си. Аз като бивш състезател знам каква отговорност е при 1:1 или при 0:1. Не трябва да се нахвърляме върху топ състезателите ни", каза Енев пред "Дарик".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови